Praktijk voor integrale geneeskunde
Bel voor een afspraak:
(0512) 532 358

Behandelingen

Natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde

Voeding vormt van oudsher de basis van de natuurgeneeskunde. Zonder gezonde voeding nemen de kansen op duurzaam herstel af en de kansen op chronische problemen toe. Door milieuvervuiling en de matige kwaliteit van onze voeding ontstaan disbalansen en tekorten aan voedingsstoffen in ons lichaam.

De natuurgeneeskunde beoogt de balans te herstellen. Bijvoorbeeld door het voorschrijven van een dieet, of sterk geconcentreerde voedingssupplementen die de ontgifting stimuleren. Daarin nemen we ook eventueel opgelopen voedingsintoleranties mee, zoals bijvoorbeeld voor gluten.

De orthomoleculaire geneeskunde zoekt naar de optimale hoeveelheid van voedingsstoffen die voor u passend is. Dit in tegenstelling tot de reguliere voedingsleer waar meer naar het minimum benodigde voedingstoffen wordt gekeken. Voedingssupplementen kunnen eventuele tekorten aanvullen.

Ozontherapie

Ozontherapie geeft een zeer krachtige impuls aan het immuunsysteem, de doorbloeding en de zuurstofvoorziening. De behandeling is veilig en kent geen bijwerkingen.

Wij passen ozontherapie toe bij vermoeidheid, uitputting en leveraandoeningen. Ook na infectieziektes is dit een ideale behandeling; het vitaliseert een verzwakt lichaam en versterkt het immuunsysteem.

Bij ozontherapie nemen we tussen de 50 en 100cc bloed af in een fles. Aan dit bloed wordt ozongas (O3) toegevoegd. Dit wordt goed met het bloed vermengd; de ozon valt dan snel uiteen in zuurstof. Vervolgens laten we via een infuus het bloed langzaam terugdruppelen in het lichaam. Deze zeer effectieve vorm van ozontherapie is in Duitsland ontwikkeld en wordt daar al decennia toegepast. In de regel zijn tussen de 5 en 10 behandelingen noodzakelijk.

Pulserende magneetveld therapie

De Pulsed Energy Replesher (PER) is een recente, veelbelovende ontwikkeling. Het principe is echter al 70 jaar oud en destijds ontwikkeld door de Griek Papimi. Het is een vorm van celresonantietherapie en PEMFT, (Pulsed Elektromagnetic Field Therapy). De therapie is inmiddels met duizenden wetenschappelijke onderzoeken onderbouwd.

Met een extreem korte pulse wordt een sterk magnetisch veld overgebracht. Het effect is dat de cel en het celmembraan weer elektromagnetisch worden opgeladen. In de cel nemen de energievoorziening, ontgifting en opname van voedingsstoffen toe. De ‘PER2000’ is misschien wel de grootste doorbraak voor ons vakgebied en traint de cellen van het lichaam om optimaal te functioneren.

In Amerika wordt de PER2000 veel in anti-aging klinieken gebruikt, ondermeer bij neurologische aandoeningen. Pijn, ontstekingsklachten, en sportblessures verdwijnen zeer snel na behandeling met dit apparaat. Aangezien de methode de cellen revitaliseert en zodoende het hele lichaam, is deze behandeling ook zeer heilzaam bij burn-out klachten en depressies. Diverse onderzoeken ondersteunen deze verschillende indicaties.

Arteriografisch onderzoek

De Revitalisatiekliniek voert preventieve screeningen uit om het risico op hart- en vaatziekten te bepalen. Naast regulier onderzoek meten we met de arteriograaf de mate van aanslag op de vaten en aderverkalking. Mochten de vaten en aders zijn aangedaan dan kunnen we u een chelatietherapie aanraden.

Chelatietherapie

Chelatietherapie is een infuustherapie die sinds 50 jaar wordt toegepast bij hart- en vaataandoeningen. Veel is te doen geweest over de wetenschappelijke bewijsvoering, maar in november 2012 is de TACT-studie gepubliceerd door Lamas et.al. in het medische tijdschrift JAMA waar het bewijs voor de werking is geleverd.

De therapie omvat een reeks van minimaal 25 infusen van een zuur genaamd edta waaraan vitamines zijn toegevoegd. Dit zuur bindt zich met kalkdeeltjes en zware metalen in het lichaam en voert deze daarna via de nieren af. Deze ingenieuze biochemische werking leidt ertoe dat verkalkingen verminderen en bloedplaatjes minder snel zullen klonteren. Resultaten zijn te verwachten na een hartinfarct of bij pijn op de borst als gevolg van vernauwing van de kransslagaders. Ook vermindert het risico op een hartinfarct en neemt de vitaliteit als regel toe. Wie een beroerte heeft gehad knapt enorm op van een kuur, voor een optimaal resultaat zijn wel 30 chelatie-infusen nodig. Het meest spectaculair reageren mensen met ‘etalagebenen’ op de behandeling: hun loopvermogen verbetert in korte tijd aanzienlijk.

Door een arteriographische meting voor en na de kuur krijgen we een objectief beeld van het effect van de behandeling.

Chelatietherapie is een zeer veilige therapie, mits op de juiste wijze uitgevoerd. U bent bij ons in goede handen. Dokter Mik is zowel in Amerika (ACAM) als in Europa opgeleid en lid van de beroepsvereniging voor chelatie-artsen IBCMT; hij voldoet aan alle nascholingseisen. Uiteraard nemen we de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, zoals het bepalen van de nierfunctie en checken van de hartpompfunctie

Ontgifting van zware metalen

Een intoxicatie of vergiftiging met zware metalen, zoals lood, kwik, cadmium, vormt een grote belasting voor onze organen en dus voor onze gezondheid. Lood belemmert de werking van de hersenen en de nieren, en is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Harvard University publiceerde in 2013 een studie waarbij een dramatische toename van hartinfarcten werd waargenomen bij mensen met een loodbelasting. Kwik is schadelijk voor de werking van de hersenen en nieren, maar beïnvloedt ook het immuunsysteem en de darm negatief, waardoor voedselallergieën kunnen ontstaan. Cadmium stapelt vooral in de lever, alvleesklier en nieren. Lood en cadmium krijgen we vooral binnen via de lucht. Kwik krijgen we ondermeer binnen via amalgaamvullingen, vaccinaties en vis.

Waarom de ene persoon al gezondheidsklachten ontwikkelt bij een geringe of kortdurende blootstelling aan zware metalen en de ander een grotere hoeveelheid kan verdragen, is voor een groot deel erfelijk bepaald. Er zijn een aantal groepen van enzymen bekend die onder meer zware metalen elimineren. Een van deze groepen noemen we Glutation-S-Transferasen. Indien iemand een of meerdere van deze enzymen mist dan stapelt hij in een versneld tempo zware metalen. Bovendien worden andere toxische stoffen dan ook minder efficiënt geneutraliseerd en uitgescheiden.

Als het vermoeden bestaat dat u belast bent met een te hoge concentratie van een of meerdere van deze zware metalen, kunnen we dit aantonen dan wel uitsluiten door middel van een provocatietest. Deze test meet de uitscheiding van zware metalen in de urine na toediening van twee chelerende substanties. Een chelerende substantie is een stof die als het ware zware metalen vangt en deze via de urine afvoert.

Is er een teveel aan zware metalen vastgesteld dan kan een ontgiftingskuur worden ingezet met zowel orale middelen als injecties.

Bio-feedback therapie/bioresonantie scio-eductor

Uitsluitend behandelen met biochemische en chemische methodes gaat voorbij aan meer subtiele invloeden en regelsystemen. De SCIO Eductor Biofeedback is een gecertificeerd biofeedback apparaat dat meet wat het onderbewuste als stress ervaart. Met deze biofeedback verkrijgen we inzicht in de achtergrond van klachten en kunnen we werkelijk holistisch werken: alle factoren komen aan bod.

U krijgt een band om uw hoofd, uw polsen en enkels. Dan start de SCIO Eductor Biofeedback met het scannen van zeer uiteenlopende items, waaronder spirituele, emotionele, fysieke afwijkingen, toxiciteit, intoleranties, innerlijke conflicten. Maar ook de conditie van meridianen, wervelkolom, gebit, etc.

Na de scan beoordelen we de uitslag en kan de behandeling beginnen. De SCIO Eductor Biofeedback dient elektromagnetische frequenties toe, waardoor uw zelfgenezend vermogen wordt gemobiliseerd. Het minimum aantal behandelingen is 4, met 10 behandelingen bereikt u het optimale resultaat aangezien dan de belangrijkste organen en systemen behandeld kunnen worden.

High Dose Ozontherapie - 10 pass volgens Lahodny (OHT)

Een nieuwe ontwikkeling in de ozontherapie die nu in Oostenrijk, Duitsland en Amerika wordt toegepast is de ozon high dose therapy, die ontwikkeld is door de Oostenrijkse gyneacoloog Lahodny.

Hiervoor hebben wij het hyperbare ozonapparaat de Zottzman2000 aangeschaft. Een nieuw en geavanceerd apparaat, wat aan de aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.
( veligheidsklasse IIb). De training is van Dr Lahodny zelf ontvangen. wij zijn deze therapie als eerste in Nederland gaan toepassen.

Deze methode wint snel aan populariteit, vanwege zijn vele malen krachtiger werking dan de gebruikelijke ozontherapie.

Er wordt 200cc afgenomen in een kolfje en onder druk wordt een hoge dosis ozon toegevoegd en vermengd met het bloed. Dit wordt vervolgens weer terug in het lichaam gebracht. Om stolling te voorkomen wordt heparine toegevoegd. Deze procedure wordt in een sessie 9x herhaald. Er dienen 10 sessies te worden ondergaan voor een optimaal effect. Kosten zijn 250 euro per sessie . Een sessie duurt 2 uur.
Het is een veilige behandeling, praktisch zonder bijwerkingen.

Toepassingen zijn heel breed, net als bij de gebruikelijke ozontherapie.
Infectieziekten , zoals de ziekte van lyme , vermoeidheidsklachten ; autoimmuunziekte, gyneacologische klachten, slaapproblemen en depressie, etc zijn allen indicaties.

MEDISCHE AANDOENING & BEHANDELING

Hiernaast ziet u een overzicht van meest voorkomende klachten en aandoeningen. Deze kunnen behandeld worden op verschillende wijze, naargelang uw vraag, nevenindicatie, medische geschiedenis en voorkeur.

Ook preventief kunnen wij voor uw gezondheid veel betekenen.

Heeft u last van een of meerdere medische aandoeningen? Neem dan vooral even contact met ons op. Wij leggen u graag uit hoe een behandeling in zijn werk gaat en wat voor u mogelijk de beste richtlijn is.

Ortho-moleculair Ozon therapie Chelatie therapie Metal Toxicology Scio Eductor PER 2000 Voeding
Migraine x x x x x
Exceem x x x x
Hart- en vaatziekten x x x x x
Gewrichts-klachten x x x x x x
Maag- en darmklachten x x x
Leverklachten x x x x x
Nierproblemen x x x x x
Hoofdpijn x x x x x
Neurologische aandoeningen x x x x x
Osteoporose x x x
Botbreuken x x
Pijnklachten x x x
Infectieziekten x x
Astma / Bronchitis x x x x
Burn-out / Depressie x x x x x
Diabetes x x x x x
CVS x x x x x x
Lyme ziekte x x x x
* Behandelingen aangegeven in deze tabel is een richtlijn. Per persoon kan dit afwijken naargelang klachten en medische geschiedenis. Hieruit kunnen geen rechten worden ontleend.

Revitalisatiekliniek

D.G. Mik, arts
lid AVIG; lid IBCMT

Noorderdwarsvaart 23
9203 CA Drachten
KVK: 01158314

LinkedIn Profiel

Dokter Mik op Facebook